Oproep (oud-)medewerkers Defensie: Doe mee aan onderzoek chroom-6

Last Updated on 18 februari 2020, 13:11 by

  • Werkte u in de periode 1970 tot 2015 bij Defensie?
  • Werkte u in die periode (mogelijk) met chroom-6 of in de buurt daarvan?
  • En was dit op een ándere Defensielocatie dan een POMS-locatie?

Doe dan mee aan het on-line onderzoek

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onderzoekt de situatie rond chroom-6 in het verleden op andere Defensielocaties dan de POMS-locaties (prepositioned organizational materiel storage-locaties). Dit is een vervolg op het onderzoek naar chroom-6 op de POMS-locaties, dat al is afgerond. Het onderzoek is erop gericht om eind 2020 zoveel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven. De resultaten gebruikt Defensie dan voor het vaststellen van een regeling.

Voor wie?

Iedereen die tussen 1970 en 2015 (mogelijk) met chroom-6 werkte of op een andere manier blootgesteld kan zijn aan werkzaamheden met chroom-6, op een andere locatie dan een POMS-locatie, kan aan het onderzoek meedoen.

Doel onderzoek

Het RIVM brengt met dit onderzoek de blootstelling aan chroom-6 in kaart op alle Defensielocaties met uitzondering van de POMS-locaties. Daarmee kan het RIVM aangeven of en waar er nog meer onderzoek nodig is. Denk aan bepaalde locaties en/of tijdsperiodes. Het onderzoek is erop gericht om in relatief korte tijd zoveel mogelijk duidelijkheid te geven.
Eind dit jaar wil het RIVM zoveel mogelijk duidelijkheid geven. Dat vindt Defensie erg belangrijk. Dan kan namelijk, samen met de vakbonden, een definitieve regeling worden vastgesteld. Die vervangt de huidige Coulanceregeling.

Doe ook mee

Voor een goed beeld van de situatie in het verleden is het belangrijk dat zoveel mogelijk oud- en huidige medewerkers aan het onderzoek meedoen. Wilt u ook meedoen aan het online onderzoek? Meld u dan aan bij het Informatiepunt Chroom-6:

  • www.informatiepuntchroom6.nl
  • 070 376 5476 (bereikbaar ma t/m vrij tussen 09.00 en 17.00 uur)
  • www.informatiepuntchroom6.nl
  • infoc6&carc@caop.nl
  • 070 376 5476 (ma t/m vrij tussen 09:00 en 17:00 uur

Het Informatiepunt Chroom-6 is onafhankelijk.
Het staat onder het beheer van het CAOP, een onafhankelijk kennis- en dienstencentrum voor arbeidszaken.Downloads van informatie