Jaarlijkse herdenking overleden Defensiepersoneel afgelast wegens corona

Last Updated on 16 oktober 2020, 14:20 by

De Nationale Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel gaat dit jaar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. Dit schrijven de organisatoren, het bestuur van het Nationaal Katholiek Thuisfront (NKT) en de hoofdkrijgsmachtaalmoezenier, in een brief aan de nabestaanden.

De herdenkingsplechtigheid wordt ieder jaar gehouden op Allerzielen of op de eerste zaterdag na Allerzielen. Dit jaar zou de herdenkingsdienst op 7 november a.s. worden gehouden in de Sint-Odulphuskerk in Best (Noord-Brabant).

De oorspronkelijk geplande live stream via het internet van de kerkdienst gaat niet door vanwege het dringende advies zo min mogelijk te reizen. Voor de Nationale Herdenkingsviering zou iedereen die meewerkt aan de viering en een groot gezelschap vaste genodigden vanuit het hele land naar Best moeten reizen. De organisatie vindt dit “uiterst onverstandig”. Daarom is “met pijn in het hart” besloten het evenement af te gelasten. Men hoopt volgend jaar “iedereen weer in een volle kerk te mogen ontvangen”.