Bonden en werkgever Defensie bereiken onderhandelaarsresultaat arbeidsvoorwaarden

Last Updated on 17 februari 2020, 09:03 by

Op 2 juli 2019 is in de vroege ochtend een onderhandelaarsresultaat arbeidsvoorwaarden bereikt waarna in een vergadering van het Sector Overleg Defensie alle vakbonden hebben uitgesproken hier achter staan.

Om een eerlijk oordeel te vellen over het onderhandelaarsresultaat is het van groot belang dat u het gehele resultaat in samenhang beoordeelt voordat u uw mening geeft. De ACOM zal op korte termijn met een digitale en papieren (speciale) editie van het ACOM Journaal komen die grotendeels over dit onderhandelaarsresultaat zal gaan. De digitale versie van deze editie van het ACOM Journaal is vrijdag 5 juli beschikbaar en we streven ernaar om de gedrukte versie op 10 juli bij u op de deurmat te deponeren.

Alle vakbonden tezamen zullen voorlichtingen in het land geven en wij roepen u dan ook op om daar vooral naar toe te gaan. Gezien de urgentie zijn die bijeenkomsten soms al op zeer korte termijn. Voor de locaties en tijdstippen van deze bijeenkomsten klikt u hier.

U kunt, als lid van de ACOM, via een link op onze site vanaf 13 juli 12:00 uur tot en met 27 juli 12:00 uur uw stem uitbrengen.

Alle vier de centrales zullen op 30 juli a.s. aan de voorzitter van het Sector Overleg Defensie laten weten of de achterban van de aangesloten bonden al dan niet akkoord zijn en op dat moment zal duidelijk worden of het onderhandelaarsresultaat wordt omgezet in een akkoord.

Het bestuur van de ACOM heeft het totale pakket beoordeeld en is er van overtuigd dat dit een serieuze eerste stap is om de arbeidsvoorwaarden van het personeel van Defensie te verbeteren. Er zitten positieve elementen in voor elke groep of generatie en doordat het verminderde pensioenperspectief voor een zeer lange tijd gecompenseerd wordt eigenlijk geen negatieve elementen. Wij leggen dit resultaat dan ook met een positief advies aan u voor.

Het resultaat, de bijbehorende bijlages kunt u downloaden. Klik hieronder op de gewenste button.