Mexicaanse Hond november 2023

Hoe heeft Hamas de westerse inlichtingendiensten, de roemruchte Mossad voorop, zo lang Gazazand in de ogen kunnen strooien? Twee jaar lang wist de “terroristische organisatie”1 ongestoord Israëls ‘09/11’ te organiseren zonder dat de Mossad, alom geprezen en gezien als de meest capabele veiligheidsdienst ter wereld, er kennelijk een zweempje Gaza-tunnellucht van meekreeg. David Ben-Gurion, Golda Meir en Moshe Dayan liggen nog van desperaat ongeloof en verbijstering in hun graf te woelen.

En de CIA, de Britse Security Service, de Franse en Duitse inlichtingendiensten? Alle kennelijk met de broek op de enkels verrast. En hoe staat het met onze eigen AIVD en de MIVD? Hoe waakzaam is men ‘op de Frederikkazerne’? Terwijl staatsgeheimen worden versjacherd door medewerkers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). ‘Analisten’ die data moeten aandragen om ons te beschermen tegen terreur, aanvallen op onze veiligheid en maatschappelijke ordening, maar zich ontpopten als kille misbruikers van gemeenschapsmiddelen om staatsgeheimen door te sluizen naar de Marokkaanse inlichtingendiensten. Hoe angstwekkend wilt u het hebben?

Nou, wat te denken van veroordeelde terroristen, IS-aanhangers en –groupies, die hier doodleuk aan de slag kunnen met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)2, – met alle egards verstrekt. Veroordeelde terroristen (IS-liefjes) die, ‘geblanket’ en wel, reçu zijn in meer of minder hoge politieke en society-kringen. Of een baan krijgen bij de instantie die asielaanvragers screent. Is onze rechtsstaat doende haar eigen ondergang te faciliteren?

En hoe ziet dit beeld eruit binnen onze eigen krijgsmacht? Ook daar schijnt immers het antisemitisme, de Jodenhaat, lonken naar en heulen met de vijand, te gedijen, – tja, ‘inclusieve’ afspiegeling van de maatschappij nietwaar?! Moeten wij ons zorgen maken? Het opgevraagde beeld geeft inderdaad geen enkele reden tot jolijt. Moeten wij onze hoop vestigen op als ‘reactionair’ neergezette (fictieve) karakters als marinierskolonel Nathan Jessep3 die verzekerde dat tijdens zijn wacht op de beschermingswal de vijand geen schijn van kans maakte: ‘Not on my watch!’ Wij rekenen er maar op dat er in onze krijgsmacht (nog) genoeg onverschrokken geesten zijn die het credo ‘not on my watch’ hoog in het vaandel hebben gegrift.

Middelerwijl in Zuid-Afrika. Onze minister van Defensie Kajsa Ollongren, (die wij relatief hoog hebben zitten), in het kielzog van het koninklijk paar in Pretoria en ommeland, tekent zowaar een intentieverklaring met haar collega Thandi Modise, om intensiever te gaan samenwerken. Parbleu et Tiens! Weer breekt spontaan mijn kapklomp uit Paesens-Moddergat, die ik onderlaatst nog heb laten repareren. Gaan wij nu samenwerken met het land dat een innige ‘liefdesrelatie’ heeft met het Rusland van Vladimir Poetin? Het land van president Cyril Ramaphosa, een uitgesproken antiwesterse ‘semi-despoot’. Een land dat weinig moet hebben van de NAVO, de EU e.a.?

“Nederland moet investeren in zijn relatie met Afrika en Afrikaanse landen. Doen we dat niet, dan doen anderen het”, liet Ollongren zich ontvallen. Maar natuurlijk, daar zijn we het roerend mee eens; zeker nu het francofone deel van het continent al in handen is van de ‘Filistijnen’ (Wagnergroep i.e. Rusland; China). We gaan nochtans onze vijanden toch niet (nog meer) voorzien van knowhow die ze ontberen en die ze uiteindelijk tegen het westen (ons) kunnen aanwenden?

Tot slot nog een opmerking naar aanleiding van de oorlog tussen Israël en terreurorganisatie Hamas. De in het westen altijd al onderhuids woekerende Jodenhaat en antisemitisme, vlamt in alle hevigheid op. Daarbij vlijt (extreem) links zich knus onder een laken met haar feitelijke aartsvijand: migranten met een veelal antiwesterse set (religieuze) waarden en normen. En uit de riolen van het internet stijgt met toenemende kracht de bruine walm van onpasselijk makende putlucht als voorbode van een eigentijdse Kristallnacht?! Helaas, het blijkt weer eens: ‘Europa zal de Joden Auschwitz nooit vergeven’.

1. Door o.a. de Europese Unie, Verenigde Staten, Japan, Jordanië, Australië, Canada en Israël.

2. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. (-) Bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Bron: Openbaar Ministerie (https://tinyurl.com/34jfr7ds)

3. Een briljante rol van Jack Nicholson in ‘A Few Good Men’ (1992)